Το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Λογκανίκου του Δήμου Σπάρτης κατά τη συνεδρίαση του Σαββάτου, 17 Δεκεμβρίου του έτους 2011 και ώρα 8:30 μ.μ., αποφάσισε να προβεί στην έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας μετά την έκδοση της υπ’ αριθ. οικ. 2000578/23-06-2011 Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (ΑΔΑ: 4ΑΣ70-ΧΥΧ), σύμφωνα με την οποία στον κλάδο του δρόμου ΛεύκτρουΣπάρτη του νέου αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα / Σπάρτη εντάχθηκαν και προβλέπεται να κατασκευαστούν οι νέοι πλευρικοί σταθμοί διοδίων Λογκανίκου, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του Λογκανίκου να είναι οι μόνοι δημότες του Δήμου Σπάρτης που θα πληρώνουν διόδια για να μπορούν να έρχονται στην έδρα του Δήμου τους, αλλά και να πηγαίνουν στη κοινότητά τους. 

Το Τοπικό Συμβούλιο Λογκανίκου με την Απόφαση του κατά την παραπάνω συνεδρίαση:
  1.  Διαμαρτύρεται έντονα, διότι η κατασκευή πλευρικών σταθμών διοδίων στον Λογκανίκο σημαίνει ότι οι κάτοικοι της κοινότητας Λογκανίκου κάθε φορά που θα μετακινούνται εντός της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, από και προς την κοινότητά τους είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν διόδια.
  2.  Αγανακτεί, διότι οι παραπάνω πλευρικοί σταθμοί είναι πέραν των διοδίων που θα κατασκευασθούν στην Πετρίνα Φαλαισίας για όσους ταξιδεύουν από και προς Μεγαλόπολη / Καλαμάτα – Τρίπολη – Αθήνα, πράγμα που σημαίνει ότι το μέτρο έχει καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα και επιβαρύνει άδικα τους Λογκανικιώτες.
  3.  Τονίζει με κάθε τρόπο ότι αντιτίθεται και θα αντισταθεί στην επιβολή του σκληρού αυτού μέτρου που πλήττει οικονομικά τους κατοίκους της ορεινής αυτής κοινότητας, πολύ περισσότερο σε μια εποχή που, λόγω της βαθύτατης οικονομικής κρίσης που περνάει η χώρα μας, τα εισοδήματα των κατοίκων συρρικνώνονται τραγικά, εκμηδενίζονται.
  4.  Ζητεί από τους Βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, τον Δήμαρχο του Δήμου Σπάρτης και το Δημοτικό Συμβούλιο να εξαντλήσουν κάθε μέτρο πίεσης προς τους αρμόδιους φορείς για την ανάκληση της Απόφασης αυτής, αφού κανένας λόγος, πέραν του εισπρακτικού, δεν επιβάλλει την κατασκευή διοδίων στον Λογκανίκο. Τη στιγμή, μάλιστα, που η περιοχή έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση, την αύξηση της ανεργίας και την μείωση του αγροτικού εισοδήματος.
  5.  Καλεί τους απανταχού Λογκανικιώτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους, για να ακυρωθεί η εφαρμογή της άδικης αυτής Απόφασης.
Ο Πρόεδρος Τ.Κ.: Σουχλέρης Λεωνίδας
Τα μέλη: 1) Φράγκος Σπυρίδων, 2) Μάρκος Γεώργιος