Κυπαρίσσι, Λογκανίκος, Βεργαδέικα, Φουντέικα, Άγ. Κωνσταντίνος (Ρεγκόζενα), Αγόριανη, Γεωργίτσι, Αλευρού, Καστόρειο (Καστανιά), Λουσίνα, Ντεμήρου (Κάστωρ), Καστρί, Νέα Λιβερά, Σερβέικα, Bορδόνια (Λόπεση, Παπαδιάνικα, Επάνω Χώρα, Σουλήνα, Κάμπος, Όραχος), Καραβάς, [Σελλασία, Κονιδίτσα], Παρδάλι, Πελλάνα, Περβόλια
Με αυτή την καταπληκτική θέα του Ταϋγέτου μεγαλώσαμε στον τόπο μας ...από μικρά παιδιά

..κατά παράφραση του κόμικ "Asterix & Ovelix: "Σε ένα χωριό της Λακωνίας δυο ανυπότακτοι χωριάτες είπαν να φτιάξουν το δικό τους μπλογκάδικο"
Βασικά θέματα ...με μια ματιά:
Αναρτήσεις:

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

4.6. Πάμε για γεύμα στο ...εστιατόριο Pellana;


Πάμε για φαγητό στο ...εστιατόριο Pellana;

Δυστυχώς ...είναι λίγο μακριά και αυτό!!

Βρίσκεται στις Η.Π.Α...

Και μάλιστα υπάρχουν δύο (τουλάχιστον;) με αυτή την ονομασία:

A) στο προάστειο Peabody της Βοστώνης!
 Kαι, όπως υποψιάζεστε, ανήκει σε συμπατριώτη μας: από ό,τι πληροφορηθήκαμε ανήκει στον Παναγιώτη Πανταζέλο, τον θυμόσαστε; εξάλλου έρχεται τακτικά στο χωριό μας... Αν θέλετε να δείτε ή να μάθετε περισσότερα, δεν έχετε παρά να κάνετε κλικ εδώ, στην επίσημη ιστοσελίδα του (η οποία είναι άριστης ποιότητας) και από την οποία βρήκαμε τη διπλανή φωτογραφία του εστιατορίου.

Β) στη λεωφόρο Lexington της Νέας Υόρκης
 Το ανακαλύψαμε, την τελευταία στιγμή, κατά τη διάρκεια της δημοσίευσης αυτού του άρθρου. Βρίσκεται στην καρδιά αυτής της μεγαλούπολης, ενώ κάποια στοιχεία για το κατάστημα βρίσκονται στις εξής ιστοσελίδες: α) κάνετε κλικ εδώ, β) κάνετε κλικ εδώ. Στην πρώτη ιστοσελίδα δείχνει, μάλιστα, και φωτογραφίες της GoogleEarth (με street view) από το σημείο όπου βρίσκεται το εστιατόριο, αλλά αν και αναφέρεται ως Pellana restaurant, η ταμπέλα εντούτοις δεν έχει την ονομασία αυτή. Στην δεύτερη ιστοσελίδα δείχνει ότι το εστιατόριο ανήκει στον Αντώνη Μπακή (του "Παναγο-Κώτσου"), αλλά ως ιδιοκτήτης αναφέρεται και ο (γιος του) Κώστας Μπακής.

 Χαιρόμαστε, λοιπόν, ιδιαίτερα που οι ιδιοκτήτες τους χρησιμοποιούν την ονομασία του χωριού μας στις επιχειρήσεις τους και τους ευχόμαστε από εδώ "καλές δουλειές" να έχουν πάντοτε εκεί!!
Πελλ. Β

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παιδιά, συνεχείστε ακούραστα

Αν θέλετε κάποια στοιχεία για την Πελλάνα (φωτο - κείμενα κλπ.) να αναρτήσετε, ευχαρίστως να σας τα δώσω. Υπάρχουν και κάποια νέα για τα αρχαία.

Π.Μόρφης

Pel A είπε...

κε Π. Μόρφη,
ευχαριστούμε πολύ για την ενθάρρυνση που μας δίνετε!
Βεβαίως και επιθυμούμε να δημοσιευτούν κείμενα συμπατριωτών στο ιστολόγιό μας! Με μεγάλη μας χαρά...
(Θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας στην ηλ. διεύθυνση που μας δώσατε.)
Πελλ. Α, Πελλ. Β.