Κυπαρίσσι, Λογκανίκος, Βεργαδέικα, Φουντέικα, Άγ. Κωνσταντίνος (Ρεγκόζενα), Αγόριανη, Γεωργίτσι, Αλευρού, Καστόρειο (Καστανιά), Λουσίνα, Ντεμήρου (Κάστωρ), Καστρί, Νέα Λιβερά, Σερβέικα, Bορδόνια (Λόπεση, Παπαδιάνικα, Επάνω Χώρα, Σουλήνα, Κάμπος, Όραχος), Καραβάς, [Σελλασία, Κονιδίτσα], Παρδάλι, Πελλάνα, Περβόλια
Με αυτή την καταπληκτική θέα του Ταϋγέτου μεγαλώσαμε στον τόπο μας ...από μικρά παιδιά

..κατά παράφραση του κόμικ "Asterix & Ovelix: "Σε ένα χωριό της Λακωνίας δυο ανυπότακτοι χωριάτες είπαν να φτιάξουν το δικό τους μπλογκάδικο"
Βασικά θέματα ...με μια ματιά:
Αναρτήσεις:

Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Η 2η επιστολή του Παν. Γεωργακόπουλου για την Αρχαία Πελλάνα

Δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα notospress.gr [Σημ.: Οι έντονες υπογραμμίσεις είναι δικές μας]

14-02-2017. «Η κατάσταση αυτού του Αρχαιολογικού Χώρου εξασφαλίζει την απρόσκοπτη και ασφαλή επίσκεψή του;»
“ Νέα επιστολή πολίτη που επικαλείται την επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΠΟΑ και διερευνά το εάν ο Αρχαιολογικός χώρος της Πελλάνας είναι πράγματι επισκέψιμος ”
Ο κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος επανέρχεται δριμύτερος… Πριν από κάποιες εβδομάδες με επιστολή του προς την ΕΦ.Α.ΛΑΚ. ζητούσε απαντήσεις σχετικά με τη συντήρηση, τη φύλαξη και την φημολογούμενη τυμβωρυχία του Αρχαιολογικού χώρου της Πελλάνας. Σήμερα, τονίζοντας πως η Υπηρεσία δεν του έχει ακόμη απαντήσει και σημειώνοντας πως στην επίσημη ιστοσελίδα της ο χώρος χαρακτηρίζεται επισκέψιμος, ζητά να επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Πελλάνας.

Γεωργακόπουλος Παναγιώτης του Σωτηρίου, 
Ήβης 4, 85100 – Ρόδος, Ελλάδα (Καταγωγή: Σπάρτη)
ΠΡΟΣ: ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Αγησιλάου 59, 23100 – Σπάρτη, Ελλάδα
13/2/2017

Αγαπητοί κύριοι,
σε συνέχεια προηγούμενης επιστολής μου Α.Π. 397/30-1-2017 (για την οποία εκκρεμεί η απάντηση σας), σημειώνω τα εξής:
Στην επίσημη ιστοσελίδα της Υπηρεσία σας (Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού) περί «ελεύθερης και μειωμένης εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία κλπ», παρατηρώ τα εξής: «Επίσης καθορίζονται ως ημέρες ελεύθερης εισόδου…, και η 6η Μαρτίου (Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη)». Φυσικά αναφέρονται και άλλες ημερομηνίες από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου εκάστου έτους.
Επιπροσθέτως, αναφέρω την απόφαση αριθμ. 129287/Γ2 Υφυπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ 2769/2011) περί Εκπαιδευτικών Εκδρομών (άρθρο 2) «….. Για τον σκοπό αυτό επιλέγονται περιοχές με ιδιαίτερη εκπαιδευτική αξία (πολιτισμική, αρχαιολογική, ιστορική, …)».
Υπό το πρίσμα των ανωτέρω σχετικών, 
θα επιθυμούσα να επισκεφτώ τον Αρχαιολογικό Χώρο στην Πελλάνα Λακωνίας είτε σε κάποια από τις ημερομηνίες ελεύθερης εισόδου είτε και σε αόριστο χρονικό διάστημα, αρχής γενομένης την 6η Μαρτίου 2017. Η επίσκεψη πρόκειται να πραγματοποιηθεί από εμένα μεμονωμένα ή/και ομάδας επισκεπτών.
Επίσης, είναι στις προθέσεις μου να προτείνω στην Β’θμια Σχολική Επιτροπή Σπάρτης ή άλλο αρμόδιο όργανο, όπως διενεργήσει οικειοθελώς εκπαιδευτική εκδρομή ή επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο της Πελλάνας Λακωνίας, καθώς πρόκειται κατά κοινή ομολογία για σπουδαιότατες ανακαλύψεις στην ευρύτερη περιοχή.
Προς επικύρωση των ανωτέρω παρακαλώ, όπως μου απαντήσετε:
1. Η κατάσταση του Αρχαιολογικού Χώρου εξασφαλίζει την απρόσκοπτη και ασφαλή επίσκεψή του;
2. Οι επισκέψεις διενεργούνται κανονικά, όπως σε κάθε άλλο Αρχαιολογικό Χώρο στην Ελλάδα;
3. Ποιες είναι οι ώρες λειτουργίας του για το κοινό;
Λάβετε υπόψη σας ότι ο Αρχαιολογικός Χώρος της Πελλάνας Λακωνίας είναι Αρχαιολογικός Χώρος (προφανώς επισκέψιμος) της αρμοδιότητάς σας και ως έτσι αναφέρεται στην σχετική ιστοσελίδα της Υπηρεσίας σας.
Μετά τιμής
Γεωργακόπουλος Παναγιώτης
Η επιστολή κοινοποιείται:
στη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, 
τους Βουλευτές Λακωνίας, 
τον Δήμαρχο Σπάρτης,
τη Δ.Ε. Πελλάνας
και τα Μ.Μ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: