Κυπαρίσσι, Λογκανίκος, Βεργαδέικα, Φουντέικα, Άγ. Κωνσταντίνος (Ρεγκόζενα), Αγόριανη, Γεωργίτσι, Αλευρού, Καστόρειο (Καστανιά), Ντεμήρου (Κάστωρ), Καστρί, Νέα Λιβερά, Σερβέικα, Bορδόνια (Λόπεση, Παπαδιάνικα, Επάνω Χώρα, Σουλήνα, Κάμπος, Όραχος), Καραβάς, [Σελλασία, Κονιδίτσα], Παρδάλι, Πελλάνα, Περβόλια
Με αυτή την καταπληκτική θέα του Ταϋγέτου μεγαλώσαμε στον τόπο μας ...από μικρά παιδιά
..κατά παράφραση του κόμικ "Asterix & Ovelix: "Σε ένα χωριό της Λακωνίας δυο ανυπότακτοι χωριάτες είπαν να φτιάξουν το δικό τους μπλογκάδικο"
Βασικά θέματα ...με μια ματιά:
Αναρτήσεις:

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

Περιφερειακές δεσμεύσεις για τον δρόμο Λεύκτρου-Σπάρτης


 Αδιαπραγμάτευτη χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελ/νήσου κ. Πέτρος Τατούλης την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Τρίπολης-Καλαμάτας και Λεύκτρου-Σπάρτης εντός χρονοδιαγράμματος, κατά τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε με εκπροσώπους της κοινοπραξίας «Μορέας» την Τετάρτη 28/9 στην Τρίπολη.

  Συγκεκριμένα, όσον αφορά στο τμήμα Λεύκτρο-Σπάρτη, ο περιφερειάρχης ζήτησε να ενισχυθεί η Ε΄ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Σπάρτης, η οποία, όπως δήλωσε, έχει επιφορτιστεί με μεγάλο όγκο εργασιών, δεδομένων των 57 σημείων που χρήζουν παρέμβασης στο τμήμα αυτό.
  Παρεμβάσεις ζήτησε ο κ. Τατούλης και στο θέμα της σήμανσης οδικών αξόνων με προτεραιότητα στον κόμβο της Σπάρτης, ο οποίος, όπως υποστήριξε, θα πρέπει να επανασχεδιαστεί, προκειμένου να καλύψει αυξημένες μελλοντικές ανάγκες της περιφέρειας.
  Παράλληλα, ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε πως εξετάζεται και η δυνατότητα σύνδεσης του εν λόγω οδικού άξονα με τις Κολλίνες, όπου εξελίσσεται σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα και θα μπορούσε να διευκολύνει τη μόχλευση του πρωτογενή τομέα της οικονομίας.
  Τέλος, κάλεσε την κοινοπραξία να αναλάβει τις υποχρεώσεις της και να αποκαταστήσει άμεσα τις βλάβες που έχει προξενήσει στους παράπλευρους δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: