Κυπαρίσσι, Λογκανίκος, Βεργαδέικα, Φουντέικα, Άγ. Κωνσταντίνος (Ρεγκόζενα), Αγόριανη, Γεωργίτσι, Αλευρού, Καστόρειο (Καστανιά), Λουσίνα, Ντεμήρου (Κάστωρ), Καστρί, Νέα Λιβερά, Σερβέικα, Bορδόνια (Λόπεση, Παπαδιάνικα, Επάνω Χώρα, Σουλήνα, Κάμπος, Όραχος), Καραβάς, [Σελλασία, Κονιδίτσα], Παρδάλι, Πελλάνα, Περβόλια
Με αυτή την καταπληκτική θέα του Ταϋγέτου μεγαλώσαμε στον τόπο μας ...από μικρά παιδιά

..κατά παράφραση του κόμικ "Asterix & Ovelix: "Σε ένα χωριό της Λακωνίας δυο ανυπότακτοι χωριάτες είπαν να φτιάξουν το δικό τους μπλογκάδικο"
Βασικά θέματα ...με μια ματιά:
Αναρτήσεις:

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

11.4. Ένας διακεκριμένος ιερέας από το Γεωργίτσι.

 Στο Εορτολόγιο και συγκεκριμένα στη σελίδα αυτού του ιστολογίου "Σύγχρονες ορθόδοξες μορφές", ανάμεσα σε άλλους διακεκριμένους πνευματικούς ανθρώπους της νεότερης εποχής (π.χ. τον πιο γνωστό και επίσης Λάκωνα π. Φιλόθεο Ζερβάκο, τον π. Παΐσιο κ.ά.), αναφέρεται ως ξεχωριστή προσωπικότητα και ένας ιερέας που καταγόταν από το χωριό Γεωργίτσι, ο οποίος διακρίθηκε για τον ευσεβή του βίο αλλά και για το ιδιαίτερο πνευματικό έργο που επιτέλεσε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. 
Το ονοματεπώνυμό του;   π. Ευσέβιος Γιαννακάκης
Στο εν λόγω ιστολόγιο (*) υπάρχει η εξής σύντομη αναφορά (**) σχετικά με αυτόν τον Γεωργιτσιάνο ιερομόναχο:

π. Ευσέβιος Γιαννακάκης

(1910 - 1995)
 Καταγόταν από το χωριό Γεωργίτσι της βόρειας Λακωνίας. Το 1941, στα χρόνια της κατοχής, έγινε ιερομόναχος στην μονή της Αγίας Λαύρας, ενώ λίγο αργότερα πρωτοστάτησε στο φιλανθρωπικό έργο προς τα Καλάβρυτα, μετά το ολοκαύτωμά τους από τους Γερμανούς κατακτητές. Το 1951 σπουδάζει στην Θεολογική σχολή των Αθηνών, ενώ παράλληλα διορίζεται ως εφημέριος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου υπηρετεί επί τρεις και πλέον δεκαετίες. Το 1967 ίδρυσε την γυναικεία μονή των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, ενώ μετά την συνταξιοδότησή του, το 1987, ίδρυσε την γυναικεία μονή Αγ. Ιω. του Θεολόγου στα Καλάβρυτα. Απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών.
 Δημήτρης Π.

 Σ.τ.Ε.
(*) Με το Εορτολόγιο, ως γνωστόν, συνδέεται μόνιμα το ημερολόγιο στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας: κάνετε κλικ εδώ.
(**) Για πιο αναλυτική παρουσίαση του βίου και του έργου του κάνετε κλικ εδώ.
  Επιπλέον, έχει γραφεί και βιβλίο σχετικά με τον βίο και το έργο αυτού του γέροντα ( στο εξώφυλλο του οποίου αποκαλείται χαρακτηριστικά "επίγειος άγγελος και ουράνιος άνθρωπος"), όπως μπορείτε να δείτε, π.χ. κάνοντας κλικ εδώ.

2 σχόλια:

Katerina ante portas είπε...

Καλημέρα, Χρόνια πολλά οι μέρες!
Πράγματι ήταν διακεκριμένος ο εκ Γεωργιτσίου, κατά κόσμον Αντώνιος Γιαννακάκης, ο πατήρ Ευσέβιος, ο πνευματικός μας. Βραβεύτηκε άλλωστε, από το ίδρυμα Λαιμού για την προσφορά του ως ιερέας.
Αλλά ήταν, είναι κάτι πιο σπουδαίο, ένας σύγχρονος Άγιος που ο Θεός επέτρεψε να γνωρίσουμε από κοντά και να ευεργετηθούμε από τα χαρίσματα που τον εκόσμησε..
Αιωνία του η μνήμη..

Pell-Fan A ... είπε...

Χρόνια πολλά, Κατερίνα "προ των πυλών"!
Σε ευχαριστούμε που μας πληροφορείς και επιβεβαιώνεις την αγιότητά του. Είδαμε ότι έχεις κάνει και εσύ εκτενή αναφορά για τον συγκεκριμένο ιερέα στο δικό σου ιστολόγιο. Να 'σαι καλά...
Καλή Χρονιά!!!