Κυπαρίσσι, Λογκανίκος, Βεργαδέικα, Φουντέικα, Άγ. Κωνσταντίνος (Ρεγκόζενα), Αγόριανη, Γεωργίτσι, Αλευρού, Καστόρειο (Καστανιά), Λουσίνα, Ντεμήρου (Κάστωρ), Καστρί, Νέα Λιβερά, Σερβέικα, Bορδόνια (Λόπεση, Παπαδιάνικα, Επάνω Χώρα, Σουλήνα, Κάμπος, Όραχος), Καραβάς, [Σελλασία, Κονιδίτσα], Παρδάλι, Πελλάνα, Περβόλια
Με αυτή την καταπληκτική θέα του Ταϋγέτου μεγαλώσαμε στον τόπο μας ...από μικρά παιδιά

..κατά παράφραση του κόμικ "Asterix & Ovelix: "Σε ένα χωριό της Λακωνίας δυο ανυπότακτοι χωριάτες είπαν να φτιάξουν το δικό τους μπλογκάδικο"
Βασικά θέματα ...με μια ματιά:
Αναρτήσεις:

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

6.9. Υπάρχει και ...οδός Πελλάνας!

  Χάρη στον αναγνώστη μας, τον Χρήστο Χ. (σχόλιο του οποίου υπάρχει στο άρθρο 6.4), μάθαμε ότι υπάρχει σε κάποιο μέρος του κόσμου και ...οδός Πελλάνας!!!
Ναι, ...είναι αλήθεια!!
 Εκτός από τα 2 εστιατόρια Pellana (που είχαμε αναφέρει παλαιότερα στο άρθρο 4.6), αλλά και την πόλη Pellana Cancha του Περού (που είχαμε αναφέρει στο άρθρο 4.5), υπάρχει τελικά και η ...Pellana road, παρακαλώ!!  
 
Πού βρίσκεται;

Μα πού αλλού; 

...Στο εξωτερικό πάλι!!



 Η οδός αυτή υπάρχει στην πόλη Norwood
η οποία βρίσκεται νότια της Βοστώνης των Η.Π.Α.! 

 Παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες από χάρτες καθώς και από το GoogleEarth (με επιλογή street view), για να σας το αποδείξουμε... (για μεγέθυνση, κάνετε κλικ επάνω στις φωτογραφίες)
 Και, βέβαια, όλοι αναρωτιόμαστε: Πώς έγινε πάλι αυτό; Ποιος να ήταν εκείνος ο πατριώτης μετανάστης, που κατάφερε να δώσει κάποτε - φαντάζομαι αρκετά παλιά - την ονομασία του χωριού μας σε μια οδό της πόλης αυτής; Να υπάρχει άραγε κάποιος απόγονός του ή άλλος πατριώτης που μένει ακόμα σε αυτή την οδό; ...Μακάρι να βρεθεί κάποιος από εκείνα τα μέρη, που να ξέρει τις λεπτομέρειες και να μας τις αποκαλύψει!
Ευχαριστούμε και πάλι τον αναγνώστη και συμπατριώτη Χρήστο για την ανακάλυψή του αυτή!
Πελλ. Α

Δεν υπάρχουν σχόλια: