Κυπαρίσσι, Λογκανίκος, Βεργαδέικα, Φουντέικα, Άγ. Κωνσταντίνος (Ρεγκόζενα), Αγόριανη, Γεωργίτσι, Αλευρού, Καστόρειο (Καστανιά), Λουσίνα, Ντεμήρου (Κάστωρ), Καστρί, Νέα Λιβερά, Σερβέικα, Bορδόνια (Λόπεση, Παπαδιάνικα, Επάνω Χώρα, Σουλήνα, Κάμπος, Όραχος), Καραβάς, [Σελλασία, Κονιδίτσα], Παρδάλι, Πελλάνα, Περβόλια
Με αυτή την καταπληκτική θέα του Ταϋγέτου μεγαλώσαμε στον τόπο μας ...από μικρά παιδιά

..κατά παράφραση του κόμικ "Asterix & Ovelix: "Σε ένα χωριό της Λακωνίας δυο ανυπότακτοι χωριάτες είπαν να φτιάξουν το δικό τους μπλογκάδικο"
Βασικά θέματα ...με μια ματιά:
Αναρτήσεις:

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Π.Σ. Η Σπάρτη είναι η μετονομασία της Α.Ε. Πελλάνας-Καστορείου

Δημοσιεύθηκε στις 15-07-2019 από την ιστοσελίδα notospress.gr
Με νέα πνοή, σεβασμό στο όνομα «Σπάρτη» και «νέα» ομάδα προχωρά ο Γιώργος Σκαφιδάς!
“ Στόχος να κρατήσει σηκώσει ψηλά και σταθερά το ποδόσφαιρο της ιστορικής Σπάρτης ”
 Αλλάζει το  όνομα, ανοίγει τις πόρτες στους φίλους-μέλη και κρατά σφιχτά το τιμόνι της Α.Ε. Πελλάνας-Καστορείου. Kάτι δυνατό και κυρίως υγιές γεννιέται στον χώρο του Σπαρτιατικού, πλέον, ποδοσφαίρου. Η Α.Ε. Πελλάνας-Καστορείου που εντυπωσίασε τόσο με την αγωνιστική της απόδοση, την επίτευξη στόχων όσο και την διοίκηση και διαχείρισή της κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα μπροστά.
 Ο Γιώργος Σκαφιδάς πρόεδρος της ομάδας με τους συνεργάτες του στη Διοίκηση, με σεβασμό στο ποδόσφαιρο των Βορείων Δήμων, με επίγνωση τους βάρους του ονόματος της Σπάρτης και με προσήλωση στον στόχο, προχωρά στην μετονομασία της Α.Ε. Πελλάνας-Καστορείου με ονομασία που θα περιέχει τον ιστορικό αλλά και γεωγραφικό προσδιορισμό «Σπάρτη» και καλεί τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σπάρτης αλλά και της Λακωνίας σε συνεργασία.
 Στην συνέντευξη τύπου που έδωσαν τα μέλη της Διοίκησης και ο πρόεδρος στο Ξενοδοχείο Μενελάιον το απόγευμα του Σαββάτου 13/7/2019 ενημέρωσαν δημοσιογράφους και παράγοντες για τα άμεσα σχέδιά τους και τους απώτερους στόχους τους.
 Από τις τοποθετήσεις τόσο του κ. Σκαφιδά όσο και του κ. Ματθαίου έγιναν γνωστά τα εξής:
 Η Α.Ε. Πελλάνας-Καστορείου σε ό,τι αφορά τους στόχους και την οικονομική της υπόσταση έφτασε στην οροφή της. Η ομάδα πρέπει να μετεξελιχθεί σε ευρύτερης αποδοχής ομάδα του Δήμου Σπάρτης με έδρα, όπως και σήμερα, στη Σπάρτη. Η Διοίκηση είναι αποφασισμένη εκτός από το όνομα και τους στόχους να μεταβάλει και τη φιλοσοφία δομής και λειτουργίας της. Απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου να στηρίξουν την προσπάθεια να αγκαλιάσουν μια ομάδα που ήδη έχει δώσει δείγμα γραφής και έχει επιβραβευθεί και πετύχει. Η «νέα» ομάδα θα είναι ομάδα που φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει το Σπαρτιατικό και Λακωνικό ποδόσφαιρο μέσα κι έξω από τη Λακωνία. Ήδη έχει ως πρώτο βασικό στόχο τη δημιουργία μιας λαϊκής βάσης φίλων-μελών οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα με μια ετήσια συνδρομή τους που δεν θα ξεπερνά τα 35€-40€ το έτος, να στηρίζουν την ομάδα και να παρακολουθούν όλα τα παιχνίδια της. Ευελπιστούν ότι κατ΄αυτόν τον τρόπο θα συνεγείρουν όλους όσους λατρεύουν το ποδόσφαιρο, αγαπούν τον αθλητισμό και σέβονται την Σπάρτη. 
 Οι απαντήσεις του Γιώργου Σκαφιδά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ήταν σαφείς: 
 Η διοίκηση έχει δώσει δείγμα της δουλειάς και της νοοτροπίας της. Δύναμη της ομάδας θα είναι η συμμετοχή του κόσμου και η στήριξή του. Ακόμα και αν προκύψει μεγάλος χρηματοδότης ή επενδυτής η ομάδα θα κινηθεί στη βάση αρχών και δεσμεύσεων που θα πρέπει να σέβονται όλοι. Μπορεί ένας μεγάλος υποστηρικτής να συμμετέχει στην διοίκηση αλλά οι αποφάσεις θα είναι συλλογικές και στο «φως». Λόγο στην ομάδα θα έχουν και οι πολίτες που την στηρίζουν.
 Σύμφωνα με όσα είπαν τα μέλη της Διοίκησης υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον από χορηγούς στη Λακωνία αλλά και Λάκωνες ομογενείς που θέλουν να στηρίξουν μια ομάδα που θα ξαναφέρει το όνομα της Σπάρτης ψηλά στον χώρο του ποδοσφαίρου. Σε συνδυασμό με την στήριξη που υπάρχει από τις Ποδοσφαιρικές Ακαδημίες της πόλης στόχος της ομάδας είναι να επανδρωθεί από Λάκωνες ποδοσφαιριστές που μπορούν και θέλουν να κάνουν καριέρα στο ποδόσφαιρο που θα φέρει το όνομα της πόλης τους.
 Όπως τόνισε ο κ. Σκαφιδάς η «νέα» ομάδα δεν έχει καμία σχέση, ούτε συνενώνεται ούτε συγχωνεύεται με την υπάρχουσα Π.Α.Ε. Σπάρτης. Σε ερώτηση του notospress.gr αν υπήρξε πρόταση ή επαφή με την Π.Α.Ε. ή από την Π.Α.Ε. για συνεργασία απάντησε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιος τελικά είναι η διοίκηση της Π.Α.Ε. Σπάρτης… Άφησε δε να εννοηθεί ότι δεν θα μπορούσε να κάνει κάποια πρόταση για συνεργασία από την στιγμή που δεν συμφωνεί με τον τρόπο διαχείρισης και διοίκησης της Π.Α.Ε. Σπάρτης που έχει αφήσει κακή εικόνα και εμπειρίες στην αγορά της Σπάρτης. Τόνισε επίσης ότι ως πρόεδρος της Α.Ε. Πελλάνας-Καστορείου δεν δίστασε να συμβάλει οικονομικά στην στήριξη της Π.Α.Ε. Σπάρτης, κάτι που δεν αμφισβητείται, και ξεκαθάρισε ότι στόχος του δεν είναι ούτε η αντιπαράθεση ούτε ο παραγκωνισμός ούτε, βέβαια, η κατάργηση της Π.Α.Ε. Κάθε άλλο, μάλιστα, ευχήθηκε να έχει μια καλή πορεία και ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να σταθεί εμπόδιο.
 «Είμαστε εδώ για να δώσουμε ελπίδα σε έναν κόσμο πικραμένο και απογοητευμένο από το ποδόσφαιρο», είπε ο Γ. Σκαφιδάς και υπογράμμισε ότι οι Λάκωνες ομογενείς προσδοκούν σε μια ευρύτατη ανάπτυξη και συμμετοχή στην ομάδα. Ωστόσο τόνισε αρκετές φορές ότι κανείς δεν μπορεί να μιλάει για σχέδια, για όνειρα, για ρόστερ, για μεταγγραφές κ.λ.π. αν δεν καταγραφεί πρώτα η δυναμική του κόσμου και η στήριξη της πρότασης από την βάση. Ανάλογα με την στήριξη θα είναι και το άνοιγμα… Στην περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση η «νέα» ομάδα θα προχωρήσει με διαφοροποιημένο πλάνο.  Δήλωσε αισιόδοξος ότι θα έρθουν καλύτερες στιγμές στο ποδόσφαιρο του τόπου και «θα ξεχάσουμε γρήγορα την πίκρα που έφεραν στους φίλους του ποδοσφαίρου της Σπάρτης οι κακοί χειρισμοί του παρελθόντος…»
 «Έχουμε ένα καθαρό Α.Φ.Μ. και με τις ίδιες αρχές και αξίες θα προχωρήσουμε… Εκπτώσεις δεν γίνονται γιατί η ομάδα φέρει την υπογραφή μου, Γιώργος Σκαφιδάς» τόνισε ο πρόεδρος. «Δεν πάμε να βγάλουμε χρήματα από την ομάδα. Την θωρακίζουμε διοικητικά και έχουμε ως οδηγό όχι το ο σκοπός αγιάζει τα μέσα αλλά την ποδοσφαιρική ηθική» ανέφεραν πρόεδρος και μέλη της Διοίκησης. «Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Ομάδες με ιστορία και πλήθος φιλάθλων σε Καλαμάτα, Άργος, Τρίπολη αγωνίζονται σήμερα στην ίδια κατηγορία με μας».
 Ο Γιώργος Σκαφιδάς τόνισε ότι αυτό που εγγυάται προσωπικά είναι η προσφορά στον χώρο του ποδοσφαίρου. «Θα κινηθούμε με βάση το γερμανικό μοντέλο που δίνει χώρο στη λαϊκή βάση αλλά κρατά γερά το τιμόνι της διοίκησης» άφησε να εννοηθεί ο επιχειρηματίας και πρόεδρος Γιώργος Σκαφιδάς.
 Σύντομα στη Σπάρτη θα λειτουργήσουν γραφεία της ομάδας η οποία κατέρχεται στους αγώνες με την σημερινή της ονομασία Α.Ε. Πελλάνα-Καστορείου, μιας και η μετονομασία είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει. Την αλλαγή της ονομασίας ήθελε και η πλειοψηφία του σημερινού σώματος μελών και φίλων της Α.Ε. Υπογραμμίστηκε η ανάγκη βελτίωσης των υποδομών στον Δήμο Σπάρτης, δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετά σωματεία και μεγάλες ανάγκες που καταπονούν τα γήπεδα.
Στη συνέντευξη τύπου παρέστη επίσης ο βουλευτής Λακωνίας τη Ν.Δ. κ. Νεοκλής Κρητικός, ο οποίος δήλωσε την αμέριστη στήριξη, συμφώνησε με την λογική και πρακτική της διοίκησης και έκανε πρώτος εγγραφή στη λίστα μελών-φίλων. Έθεσε δε εαυτόν και στη διάθεση της ομάδας αν παραστεί ανάγκη ιατρού.
 Εκπρόσωποι του βουλευτή κ. Αραχωβίτη και των Δημάρχων Σπάρτης κ. Βαλιώτη και κ. Δούκα δήλωσαν την στήριξή τους. Επίσης ο κ. Π. Κριμήτσο εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Λακωνίας κ. Καρρά δήλωσε την στήριξη σε όλα τα επίπεδα, όπως και ο πρόεδρος της Άμιλλας Αγ. Ιωάννη κ. Γ. Ηλιόπουλος. Μέχρι τα μέσα Αυγούστου η ομάδα θα ενημερώσει από την ιστοσελίδα της και τα τοπικά ΜΜΕ το κοινό για τον τρόπο επαφής και συνεργασίας.
 Όπως ελέχθη ο πολίτης που θέλει να στηρίξει την ομάδα με την ετήσια συνδρομή κάνει προεγγραφή χωρίς καταβολή χρημάτων και όταν κριθεί ότι η ομάδα στηρίζεται και προχωρά γίνεται η καταβολή. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συνέντευξη τύπου έκλεισε με χειροκρότημα από τους παρευρισκομένους φιλάθλους και παράγοντες.
 O κ. Σκαφιδάς έκανε έκκληση για στήριξη και την αξιόμαχης ομάδας γυναικών, των "Καρυατίδων".

Το απόγευμα της Δευτέρας 12 Αυγούστου στο ξενοδοχείο Sparta Inn τα μέλη της Διοίκησης της ΑΕ Πελλάνας – Καστορίου παρουσίασαν το νέο όνομα, το νέο σήμα και τη νέα εμφάνιση της ομάδας.
Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Η Σπάρτη είναι η μετονομασία της Αθλητικής Ένωσης Πελλάνας-Καστορείου. Την ανακοίνωση αυτή έκανε σε ανοικτή συγκέντρωση ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιώργος Σκαφιδάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: