Κυπαρίσσι, Λογκανίκος, Βεργαδέικα, Φουντέικα, Άγ. Κωνσταντίνος (Ρεγκόζενα), Αγόριανη, Γεωργίτσι, Αλευρού, Καστόρειο (Καστανιά), Λουσίνα, Ντεμήρου (Κάστωρ), Καστρί, Νέα Λιβερά, Σερβέικα, Bορδόνια (Λόπεση, Παπαδιάνικα, Επάνω Χώρα, Σουλήνα, Κάμπος, Όραχος), Καραβάς, [Σελλασία, Κονιδίτσα], Παρδάλι, Πελλάνα, Περβόλια
Με αυτή την καταπληκτική θέα του Ταϋγέτου μεγαλώσαμε στον τόπο μας ...από μικρά παιδιά

..κατά παράφραση του κόμικ "Asterix & Ovelix: "Σε ένα χωριό της Λακωνίας δυο ανυπότακτοι χωριάτες είπαν να φτιάξουν το δικό τους μπλογκάδικο"
Βασικά θέματα ...με μια ματιά:
Αναρτήσεις:

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Έκθεση φωτογραφίας στον Λογκανίκο

Δημοσιεύθηκε στις 4/5/2019 απο το notospress.gr
 Την Τετάρτη, 30 Απριλίου 2019,  πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Λογκανίκου τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης με θέμα: «Εκπαίδευση, Λαϊκός Πολιτισμός, Κοινωνική και Πολιτιστική ζωή στον Λογκανίκο και τον Βόρειο Ταΰγετο τον 20ο αιώνα (1900-1980)».
 Διοργανωτές ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λογκανίκου, η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους - Αρχεία Ν. Λακωνίας και το Δημοτικό Σχολείο Λογκανίκου. Των εγκαινίων της έκθεσης προηγήθηκαν παρουσιάσεις σχετικές με την έκθεση από τον Πρόεδρο του Συλλόγου  κ. Νίκο Ανεμοδουριώτη, τον αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας και γραμματέα του Συλλόγου κ. Λεωνίδα Σουχλέρη  και το πρώτο τμήμα της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με την διάλεξη της Προϊσταμένης των Γενικών Αρχείων του Κράτους - Αρχείων Ν. Λακωνίας κα Π. Γαβαλά με θέμα: «Μνήμες από το Δημοτικό Σχολείο Λογκανίκου».
 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους [πολλοί τοπικοί άρχοντες - εκπρόσωποι της πολιτείας και της εκπαίδευσης...], καθώς και πολλοί δάσκαλοι που υπηρέτησαν στο σχολείο του Λογκανίκου.
 Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή καθώς ξεπέρασε τα διακόσια άτομα, γεγονός που δηλώνει το ενδιαφέρον και την αγάπη για την ιστορία του τόπου  αλλά και την αγωνία  για την προστασία και την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της περιοχής της βόρειας Λακεδαίμονας. Η φωτογραφική έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο, 4 Μαΐου 2019.
Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: