Κυπαρίσσι, Λογκανίκος, Βεργαδέικα, Φουντέικα, Άγ. Κωνσταντίνος (Ρεγκόζενα), Αγόριανη, Γεωργίτσι, Αλευρού, Καστόρειο (Καστανιά), Λουσίνα, Ντεμήρου (Κάστωρ), Καστρί, Νέα Λιβερά, Σερβέικα, Bορδόνια (Λόπεση, Παπαδιάνικα, Επάνω Χώρα, Σουλήνα, Κάμπος, Όραχος), Καραβάς, [Σελλασία, Κονιδίτσα], Παρδάλι, Πελλάνα, Περβόλια
Με αυτή την καταπληκτική θέα του Ταϋγέτου μεγαλώσαμε στον τόπο μας ...από μικρά παιδιά
..κατά παράφραση του κόμικ "Asterix & Ovelix: "Σε ένα χωριό της Λακωνίας δυο ανυπότακτοι χωριάτες είπαν να φτιάξουν το δικό τους μπλογκάδικο"
Βασικά θέματα ...με μια ματιά:
Αναρτήσεις:

Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

Αρχαιολογική εκδήλωση στο Γεωργίτσι

Δημοσιεύθηκε από την ιστοσελίδα notospress στις 7/8/2017
Το Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017 και ώρα 7:30΄ μ.μ.
πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κληματαριάς του Γεωργιτσίου
εκδήλωση αρχαιολογικού ενδιαφέροντος
από τον Σύνδεσμο των εν Αττική Γεωργιτσιάνων.
Με δύο ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, δύο σημαντικοί αρχαιολόγοι, ο κ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος και η κα Λιάνα Σουβαλτζή, παρουσίασαν στοιχεία για το ανασκαφικό τους έργο, ο πρώτος στην Αρχαία Πελλάνα και η δεύτερη στην Αίγυπτο.
Ομηρική Λακεδαίμων Μενέλαος και Ελένη, Μέγας Αλέξανδρος και η αυτοκρατορία του ήταν τα πρόσωπα και οι περίοδοι που απασχόλησαν τους αρχαιολόγους. 
Ήταν μια βραδιά στην πάνω πλατεία του Γεωργιτσίου, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος των εν Αττική Γεωργιτσιάνων. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Χρήστος Τσίχλης και ο επίτιμος πρόεδρος κ. Πανταζέλος υποδέχθηκαν φιλοξενούμενους και πολυάριθμο κοινό σε μια βραδιά με μεγάλο ενδιαφέρον και σημαντικές αποκαλύψεις. Οι αναφορές των αρχαιολόγων τόσο για το ανάκτορο της Πελλάνας και το νεκροταφείο λαξευτών τάφων όσο και για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αίγυπτο κράτησαν το κοινό για ώρες προκαλώντας μάλιστα ερωτήσεις και γόνιμο διάλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: