Κυπαρίσσι, Λογκανίκος, Βεργαδέικα, Φουντέικα, Άγ. Κωνσταντίνος (Ρεγκόζενα), Αγόριανη, Γεωργίτσι, Αλευρού, Καστόρειο (Καστανιά), Λουσίνα, Ντεμήρου (Κάστωρ), Καστρί, Νέα Λιβερά, Σερβέικα, Bορδόνια (Λόπεση, Παπαδιάνικα, Επάνω Χώρα, Σουλήνα, Κάμπος, Όραχος), Καραβάς, [Σελλασία, Κονιδίτσα], Παρδάλι, Πελλάνα, Περβόλια
Με αυτή την καταπληκτική θέα του Ταϋγέτου μεγαλώσαμε στον τόπο μας ...από μικρά παιδιά
..κατά παράφραση του κόμικ "Asterix & Ovelix: "Σε ένα χωριό της Λακωνίας δυο ανυπότακτοι χωριάτες είπαν να φτιάξουν το δικό τους μπλογκάδικο"
Βασικά θέματα ...με μια ματιά:
Αναρτήσεις:

Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

Αίτημα ασφαλτόστρωσης του δρόμου Γεωργίτσι-Πελλάνα μέσω Μανίνου

Δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα notospress.gr στις 15/6/2017
Στις 13 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου του Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιάνων Λακεδαίμονος κ. Χρήστου Ηλ. Τσίχλη με τον, Γεωργιτσιάνο στην καταγωγή, πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νικόλαο Θεμ. Μανεσιώτη, στην οποία  και συμφώνησαν στην από κοινού ανάληψη πρωτοβουλίας για την διεκδίκηση πίστωσης με σκοπό την ασφαλτόστρωση του ήδη υπάρχοντος δρόμου Γεωργίτσι - Πελλάνα μέσω Μανίνου - Καστροπολιτεία Σπαντίδου.
Σε σχετική ανακοίνωση των δύο ανδρών αναφέρονται τα εξής:
  «Στις 19 Απριλίου 2016, εγκαινιάσθηκε ένα σημαντικό έργο για το Νομό Λακωνίας, ο νέος αυτοκινητόδρομος ταχείας κυκλοφορίας Λεύκτρο - Σπάρτη. Το σημαντικό αυτό έργο όμως αποδυναμώνεται όταν τα παρακείμενα χωριά δεν έχουν άμεση πρόσβαση και δεν συνδέονται άμεσα με τον εν λόγω δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. 
 Καθίσταται επιτακτική η ανάγκη ασφαλτόστρωσης του ήδη υπάρχοντος δρόμου Γεωργίτσι - Πελλάνα μέσω Μανίνου - Καστροπολιτεία Σπαντίδου. Για το έργο τούτο υφίσταται ήδη έτοιμη ολοκληρωμένη μελέτη.               
 Το προσωπικό των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Υποδομών, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της εταιρείας Μορέας Α.Ε. ισχυρίζεται ότι ο Δήμος Σπάρτης δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το έργο, δεν έχει αιτηθεί την υλοποίηση του έργου, παρόλο που υφίσταται έτοιμη ολοκληρωμένη μελέτη.  
 Η ασφαλτόστρωση του δρόμου Γεωργίτσι - Πελλάνα μέσω Μανίνου θα συμβάλει στην συντόμευση της διαδρομής για την προσέγγιση του νέου αυτοκινητόδρομου και στην εξυπηρέτηση των αγροτών του Γεωργιτσίου, της Πελλάνας, της Αγόριανης και του Αγίου Κωνσταντίνου που κατέχουν κτήματα παρακείμενα του δρόμου και επιθυμούν να παραμείνουν στον τόπο τους και όχι να μεταναστεύσουν. 
 Επιπλέον, μετά την ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητόδρομου Λεύκτρο - Σπάρτη, τα χωριά αυτά έχουν προοπτικές ουσιαστικής ανάπτυξης που ουδείς δικαιούται να εμποδίσει.
 Εν κατακλείδι, επειδή:
  1. υφίσταται έτοιμη ολοκληρωμένη μελέτη για τον συγκεκριμένο δρόμο,  
  2. οι αρμόδιες υπηρεσίες που μπορούν να χρηματοδοτήσουν το έργο απαντούν ότι ο Δήμος Σπάρτης δεν έχει αιτηθεί την ένταξή του,
  3. με την ασφαλτόστρωση του ανωτέρου δρόμου θα συντομεύσει αρκετά η πρόσβαση στον νέο αυτοκινητόδρομο, διευκολύνοντας μόνιμους κατοίκους, επισκέπτες και τουρίστες.  
  4. αγρότες Γεωργιτσίου, Πελλάνας, Αγόριανης και Αγίου Κωνσταντίνου κατέχουν καλλιεργήσιμα κτήματα παρακείμενα του δρόμου.   
  5. πολλοί κάτοικοι, επισκέπτες, αγρότες, επαγγελματίες και οργανωμένα τουριστικά γραφεία ζητούν από το Δ.Σ. Συνδέσμου να αναλάβει πρωτοβουλία,
  6. μετά την ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητόδρομου Λεύκτρο - Σπάρτη, δημιουργούνται νέες προοπτικές ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή αλλά χωρίς την εύκολη σύνδεση των παρακείμενων χωριών με τον νέο αυτοκινητόδρομο οι προοπτικές αυτές μειώνονται αισθητά, 
ζητούμε την ασφαλτόστρωση του ήδη υπάρχοντος δρόμου Γεωργίτσι - Πελλάνα μέσω Μανίνου - Καστροπολιτεία Σπαντίδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: