Κυπαρίσσι, Λογκανίκος, Βεργαδέικα, Φουντέικα, Άγ. Κωνσταντίνος (Ρεγκόζενα), Αγόριανη, Γεωργίτσι, Αλευρού, Καστόρειο (Καστανιά), Ντεμήρου (Κάστωρ), Καστρί, Νέα Λιβερά, Σερβέικα, Bορδόνια (Λόπεση, Παπαδιάνικα, Επάνω Χώρα, Σουλήνα, Κάμπος, Όραχος), Καραβάς, [Σελλασία, Κονιδίτσα], Παρδάλι, Πελλάνα, Περβόλια
Με αυτή την καταπληκτική θέα του Ταϋγέτου μεγαλώσαμε στον τόπο μας ...από μικρά παιδιά
..κατά παράφραση του κόμικ "Asterix & Ovelix: "Σε ένα χωριό της Λακωνίας δυο ανυπότακτοι χωριάτες είπαν να φτιάξουν το δικό τους μπλογκάδικο"
Βασικά θέματα ...με μια ματιά:
Αναρτήσεις:

Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Τα αρχαιολογικά ευρήματα στον Παραευρώτιο

Δημοσιεύθηκε στις 9/4/2014 στο apela.gr
 Ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Καστορείου σε συνεργασία με την Ε΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Λακωνίας, παρουσίασαν το Σάββατο, 5 Απριλίου 2014, τις άτυπες, προς το παρόν, δημοσιεύσεις των αρχαιολόγων σχετικά με τα ευρήματα που ανέλυσαν κατά τις ανασκαφές του δρόμου Σπάρτη-Λεύκτρο. Η παρουσίαση έγινε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου "Μπακή" Δ.Κ. Καστορείου και την παρακολούθησε αρκετός κόσμος.
 Στο επόμενο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την εκδήλωση και να δείτε όλους τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που ανεβρέθησαν {Σημ. η προβολή-παρουσίαση των αρχαιολόγων ξεκινά μετά την χρονική στιγμή 00:11.42"}.

Δεν υπάρχουν σχόλια: