Κυπαρίσσι, Λογκανίκος, Βεργαδέικα, Φουντέικα, Άγ. Κωνσταντίνος (Ρεγκόζενα), Αγόριανη, Γεωργίτσι, Αλευρού, Καστόρειο (Καστανιά), Λουσίνα, Ντεμήρου (Κάστωρ), Καστρί, Νέα Λιβερά, Σερβέικα, Bορδόνια (Λόπεση, Παπαδιάνικα, Επάνω Χώρα, Σουλήνα, Κάμπος, Όραχος), Καραβάς, [Σελλασία, Κονιδίτσα], Παρδάλι, Πελλάνα, Περβόλια
Με αυτή την καταπληκτική θέα του Ταϋγέτου μεγαλώσαμε στον τόπο μας ...από μικρά παιδιά
..κατά παράφραση του κόμικ "Asterix & Ovelix: "Σε ένα χωριό της Λακωνίας δυο ανυπότακτοι χωριάτες είπαν να φτιάξουν το δικό τους μπλογκάδικο"
Βασικά θέματα ...με μια ματιά:
Αναρτήσεις:

Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

Δημοτικόν Σχολείον Γεωργιτσίου "Σωκράτης" ... το 1968

 Αυτό το βίντεο προήλθε από επεξεργασία ενός σπάνιου, και μάλιστα έγχρωμου, φιλμ που δείχνει την αυλή του Δημοτικού Σχολείου "Σωκράτης" στο Γεωργίτσι με τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους δασκάλους του, κάπου εκεί στο 1968... Την επεξεργασία και δημοσίευση στο YouTube έχει κάνει, για άλλη μια φορά, ο συμπατριώτης Γιάννης Δημ. Βαρούτσος (με καταγωγή από Πελλάνα, ο οποίος σας είναι ήδη γνωστός από ένα προηγούμενο βίντεό του που είχαμε δημοσιεύσει παλαιότερα με θέμα έναν Γάμο στο Γεωργίτσι)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις!!! Κάπως έτσι ήταν και το δικό μας σχολείο και τώρα...
Κάθεται μόνο του και περιμένει να κτυπήσει το κουδούνι.

Pell-Fan B ... είπε...

Είναι ακριβώς έτσι όπως το λες, πατριώτη... Αυτή η νοσταλγία που σου δημιουργείται, κάθε φορά που αντικρίζεις αυτό το κτήριο, που στέκεται εκεί σιωπηλό μα και αγέρωχο απέναντι στον χρόνο, δεν περιγράφεται!! Πού να φανταζόταν τότε κανείς ότι η μόνη ευκαιρία που θα έχει στο μέλλον για να ...ανοίξει, θα είναι κάθε φορά ...μόνο για τις εκλογές, σαν κι αυτές που έρχονται μεθαύριο (τις πιο "ιδιαίτερες" που έγιναν ποτέ σε τούτη την χώρα τις τελευταίες δεκαετίες)... Εκείνο το κουδούνι παραμένει, βέβαια, μόνιμα παραπονούμενο (αν και θα είχε αντικατασταθεί από ηλεκτρικό σήμερα)!