Κυπαρίσσι, Λογκανίκος, Βεργαδέικα, Φουντέικα, Άγ. Κωνσταντίνος (Ρεγκόζενα), Αγόριανη, Γεωργίτσι, Αλευρού, Καστόρειο (Καστανιά), Λουσίνα, Ντεμήρου (Κάστωρ), Καστρί, Νέα Λιβερά, Σερβέικα, Bορδόνια (Λόπεση, Παπαδιάνικα, Επάνω Χώρα, Σουλήνα, Κάμπος, Όραχος), Καραβάς, [Σελλασία, Κονιδίτσα], Παρδάλι, Πελλάνα, Περβόλια
Με αυτή την καταπληκτική θέα του Ταϋγέτου μεγαλώσαμε στον τόπο μας ...από μικρά παιδιά

..κατά παράφραση του κόμικ "Asterix & Ovelix: "Σε ένα χωριό της Λακωνίας δυο ανυπότακτοι χωριάτες είπαν να φτιάξουν το δικό τους μπλογκάδικο"
Βασικά θέματα ...με μια ματιά:
Αναρτήσεις:

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

1.2. Τι νέα ...για τα αρχαία;

 Τι νέα, λοιπόν, τι νεότερα υπάρχουν για την Πελλάνα και τον αρχαιολογικό της χώρο; Ακούγεται κάτι; Πρόκειται να γίνει, επιτέλους, κάτι σημαντικό;
  Δεν ακούγεται τίποτα... Νομίζω!
 Χρόνια και χρόνια περιμέναμε να αναδειχθεί το γεγονός της ανακάλυψης των μυκηναϊκών ευρημάτων, αλλά τελικά το θέμα φαίνεται σαν να έκλεισε επ΄ αόριστον!
 Είναι, όμως, έτσι; Ποιος μπορεί να μας διαφωτίσει, τελικά, σωστά για αυτό το θέμα;
 Πάνω που πιστεύαμε ότι με τη διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα στον αρχαιολόγο Θ. Σπυρόπουλο και το Κεντρικό Αρχαιολ. Συμβούλιο θα μπορούσε να αναδειχθεί καλύτερα η όλη υπόθεση και να πάρει την πρέπουσα πορεία της, αφού ακόμα και οι εφημερίδες και κάποια κανάλια την ανακάλυψαν και την πρόβαλαν, τελικά όλα σίγησαν... οι ανασκαφές διακόπηκαν, ακούγεται αόριστα ότι θα συνεχιστούν κάποτε, αλλά ποιος και πότε;;;
 Ποιος θα μας πει, ρε πατριώτες, τι θα γίνει τελικά?
Πελλ. Α

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καταρχάς, σας εύχομαι καλή δύναμη στην προσπάθειά σας αυτή!
Πραγματικά, ρε παιδιά, τι γίνεται με το θέμα αυτό; Νομίζω ότι πρέπει κάποια στιγμή να πληροφορηθούμε όλοι μας καλύτερα για την υπόθεση αυτή με τα αρχαία.
Και πάλι συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας αυτή!
Μαρία Κ. - Σπάρτη.

Pel A είπε...

Σε ευχαριστούμε για τα θετικά σου σχόλια και τα καλά σου λόγια.
Να ΄σαι καλά!

Ανώνυμος είπε...

...Τελικά 2 μήνες αργότερα, μας ήρθε η απάντηση στο ερώτημά μας αυτό!
Όπως θα διαπιστώσετε στο κάλεσμα που δημοσιεύσαμε στις 6 Μαΐου, μια αξιόλογη πρωτοβουλία ξεκίνησε στην περιοχή μας για το θέμα αυτό με τα αρχαία.
Για να δούμε! Η 15η Μαΐου πλησιάζει... Ελπίζουμε να ανακινηθεί σωστά το όλο ζήτημα, πατριώτες!

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητηρια για την σελιδα σας..ολα τα θεματα εχουν ιδιαιτερο ενδιαφερον..θα ηθελα να μαθω τι απεγινε τελικα μετα την συγκεντρωση της 15ης μαιου!!!το θεμα ειναι αρκετα σοβαρο αλλα πανω απο ολα πιστευω πως πρεπει να το πιστεψουν οι ιδιοι κατοικοι της πελλανας που δυστηχως το θεμα αυτο δεν τους συγκινει καθολου!!!

Pell-Fan B ... είπε...

Σχετικά με τα όσα μας αναφέρεις εδώ μας ήρθε η επίσημη απάντηση και την δημοσιεύουμε σε 2 άρθρα μας της 4/6/2010. Το δεύτερο από αυτά είναι το ψήφισμα που συντάχθηκε στην συγκέντρωση της 15ης Μαίου.