Κυπαρίσσι, Λογκανίκος, Βεργαδέικα, Φουντέικα, Άγ. Κωνσταντίνος (Ρεγκόζενα), Αγόριανη, Γεωργίτσι, Αλευρού, Καστόρειο (Καστανιά), Λουσίνα, Ντεμήρου (Κάστωρ), Καστρί, Νέα Λιβερά, Σερβέικα, Bορδόνια (Λόπεση, Παπαδιάνικα, Επάνω Χώρα, Σουλήνα, Κάμπος, Όραχος), Καραβάς, [Σελλασία, Κονιδίτσα], Παρδάλι, Πελλάνα, Περβόλια
Με αυτή την καταπληκτική θέα του Ταϋγέτου μεγαλώσαμε στον τόπο μας ...από μικρά παιδιά

..κατά παράφραση του κόμικ "Asterix & Ovelix: "Σε ένα χωριό της Λακωνίας δυο ανυπότακτοι χωριάτες είπαν να φτιάξουν το δικό τους μπλογκάδικο"
Βασικά θέματα ...με μια ματιά:
Αναρτήσεις:

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Ο Άρειος Πάγος θα αναζητήσει ευθύνες για το «μπάζωμα» των τάφων της Πελλάνας

Δημοσιεύθηκε στις 15/1/2018 από την ιστοσελίδα lakonikos.gr
Μηνυτήρια αναφορά με αίτημα «την αναζήτηση τυχόν διαχρονικών ευθυνών του Υπουργείου Πολιτισμού για τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στην Πελλάνα Λακωνίας», υπέβαλε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο [πρόεδρος Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιάνων Λακεδαίμονος και] δικηγόρος Αθηνών κ. Χρήστος Ηλ. Τσίχλης.
Όπως αναφέρει ο κ. Τσίχλης «πρόκειται για τις φθορές που προκάλεσε το αδικαιολόγητο “μπάζωμα” των αρχαίων με τόνους χαλίκι για την σκοπιμότητα της μη αναγνώρισης των σημαντικών ευρημάτων ως Βασιλικών Τάφων και για την μη συνέχιση των ανασκαφών, με συνέπεια την εσφαλμένη ενημέρωση του λαού για ένα σημαντικό τμήμα της Ιστορίας της χώρας μας. Πολίτες καταγγέλλουν συμφέροντα που δεν επιθυμούν την ανάδειξη της σημαντικής αρχαιολογικής ανακάλυψης στην Πελλάνα Λακωνίας».

Δημοσιεύθηκε στις 15/1/2018 από την ιστοσελίδα apela.gr
Μηνυτήριες αναφορές για την ελλιπή αστυνόμευση στους Βόρειους Δήμους και τα αρχαία στην Πελλάνα.
Την Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018, ο δικηγόρος Αθηνών και Συνήγορος Αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος στην Ελλάδα, κ. Χρήστος Ηλ. Τσίχλης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με αίτημα την αναζήτηση ευθυνών για τυχόν παραλείψεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη όσον αφορά στην ελλιπή αστυνόμευση στους Βόρειους Δήμους Λακωνίας (ιδιαίτερα στην δημοτική ενότητα Πελλάνας) και την έλλειψη οργανωτικού σχεδίου αστυνόμευσης, με συνέπεια να κινδυνεύουν άνθρωποι, περιουσίες και συμπατριώτες μας να αναγκάζονται να μετακομίσουν στην Αθήνα υπό το καθεστώς ανασφάλειας.
Επιπλέον, ο κ. Τσίχλης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά με αίτημα την αναζήτηση τυχόν διαχρονικών ευθυνών του Υπουργείου Πολιτισμού, για τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στην Πελλάνα. Ειδικότερα, αναφέρεται στις φθορές που προκάλεσε το αδικαιολόγητο - όπως σημειώνει - «μπάζωμα» των αρχαίων με τόνους χαλίκι, για την σκοπιμότητα της μη αναγνώρισης των σημαντικών ευρημάτων ως Βασιλικών Τάφων και για την μη συνέχιση των ανασκαφών, με συνέπεια την εσφαλμένη ενημέρωση του λαού για ένα σημαντικό τμήμα της Ιστορίας της χώρας μας.
«Πολίτες καταγγέλλουν συμφέροντα που δεν επιθυμούν την ανάδειξη της σημαντικής αρχαιολογικής ανακάλυψης στην Πελλάνα Λακωνίας» τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Τσίχλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: