Κυπαρίσσι, Λογκανίκος, Βεργαδέικα, Φουντέικα, Άγ. Κωνσταντίνος (Ρεγκόζενα), Αγόριανη, Γεωργίτσι, Αλευρού, Καστόρειο (Καστανιά), Λουσίνα, Ντεμήρου (Κάστωρ), Καστρί, Νέα Λιβερά, Σερβέικα, Bορδόνια (Λόπεση, Παπαδιάνικα, Επάνω Χώρα, Σουλήνα, Κάμπος, Όραχος), Καραβάς, [Σελλασία, Κονιδίτσα], Παρδάλι, Πελλάνα, Περβόλια
Με αυτή την καταπληκτική θέα του Ταϋγέτου μεγαλώσαμε στον τόπο μας ...από μικρά παιδιά

..κατά παράφραση του κόμικ "Asterix & Ovelix: "Σε ένα χωριό της Λακωνίας δυο ανυπότακτοι χωριάτες είπαν να φτιάξουν το δικό τους μπλογκάδικο"
Βασικά θέματα ...με μια ματιά:
Αναρτήσεις:

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Ο δάκος στην Πελλάνα και οι επιπτώσεις του

Δημοσιεύθηκε από το Photoreporter.gr στις 6/12/2016
Η ελαιοκαλλιέργεια στη Λακωνία χτυπήθηκε και αυτή από τον δάκο, με αποτέλεσμα η παραγωγή να μειωθεί, άρα και το εισόδημα των αγροτών, σε σημείο που αρκετοί Λάκωνες να αντιμετωπίζουν οικονομικό αδιέξοδο, το οποίο σίγουρα θα έχει αντίκτυπο και στο εμπορικό κόσμο της Λακωνίας.
Τα ελαιοτριβεία επίσης ετοιμάζονται να κλείσουν, μιας και δεν υπάρχει η ανάλογη παραγωγή. Σε απόγνωση βρίσκονται πολλές οικογένειες, αφού το βασικό τους εισόδημα, για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν οικονομικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ήταν η συλλογή της ελιάς και η παραγωγή λαδιού. Έτσι η σανίδα σωτηρίας εν όψει της ελαιοσυγκομιδής χάθηκε…
Μικρά παιδιά ελαιοκαλλιεργητών από τη Λακωνία στέλνουν το μήνυμα SOS… Στην κάμερα του Ιόνιαν μιλάει στη κάμερα ο Παναγιώτης Καραγιάννης, αγρότης και ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου στην Πελλάνα Λακωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: